GYIK

Version imprimable Accès aux FAQ

Termékleírás

Az EasyLinert átlátható módon, kifejezetten a kis- és középvállalkozások igényeire szabva alakítottuk ki. Online formában bármikor kaphat árajánlatot, kérhet segítséget, és a személyre szabott szerződését is megkaphatja akár pár perc alatt.

Vita esetén a fedezet nem törlődik, hanem felfüggesztésre kerül mindaddig, amíg Ön és ügyfele meg nem egyeznek a fizetendő összeg mértékében. 

Az adott ügyfél vonatkozásában biztosított veszteségre biztosítási százalékot alkalmazunk, és – más biztosítási szerződésekhez hasonlóan – levonjuk a szerződésben meghatározott önrészt.

Minden belföldi és külföldi ügyfélre kaphat fedezetet, kivéve ha az adott ügyfélről negatív minősítést adunk, vagy ha az adott ügyfél az Ön cégének kapcsolt vállalkozása vagy kormánytulajdonban van.

Ha a kártérítés összegénél magasabb összeget tudunk behajtani, akkor természetesen kifizetjük Önnek a különbözetet, tehát ha a teljes összeget sikerül behajtanunk, akkor a kártalanítás összegét kiegészítjük a teljes összegig.

Amint tudomására jut, hogy egy ügyfelének pénzügyi helyzete valamely esemény vagy potenciális helyzet következtében romlik, Ön köteles minket online rendszerünkön keresztül azonnal értesíteni. A bejelentést legkésőbb a számla esedékességét követő 30 napon belül meg kell tennie.

Az elbírálás eredménye az Ön ügyfelein, illetve az adott ágazaton múlik. Semmiképpen sem szeretnénk azonban olyan szerződéssel kötelezni Önt, amely nem felel meg az elvárásainak, ezért a szerződésben szerepel egy rendelkezés annak felmondásáról: amennyiben az általunk nyújtott fedezet nem éri el a 60%-os minimális szintet, Ön bármikor felmondhatja a szerződést.

Amennyiben tőlünk semmilyen hitellimitet nem kap, nem ajánljuk, hogy nyílt végű hitelt adjon az ügyfélnek. Amennyiben Ön mégis úgy dönt, hogy megköti az üzletet és ebből behajthatatlan követelése fakad, természetesen bármikor felkérhet minket a kintlévőség behajtására.

Ahhoz, hogy biztosítva legyen, valamely termék szállítása vagy szolgáltatás megkezdése előtt minden esetben ki kell kérnie az adott ügyfélre vonatkozó hitelminősítésünket. Annak érdekében, hogy rendelkezésére álljon a kívánt fedezet, a szerződés aláírása vagy akár a potenciális ügyfél megkeresése előtt kérheti hitelminősítésünket.

Az online ajánlatban megadott ár magában foglal minden költséget*: a biztosítási díjat (beleértve a biztosítási adót) és a további szolgáltatási díjakat.

*Kivéve a behajtás jogi szakaszában felmerülő eljárási költségeket

A nem fizető vállalatokkal kapcsolatos tapasztalatok azt mutatják, hogy olyan ügyfelek is szembesülhetnek pénzügyi nehézségekkel és állíthatják le a számlakifizetéseket, akiket jól ismerünk. Ezért fontos, hogy a kockázat csökkentése érdekében a biztosítás kivétel nélkül minden ügyfélre kiterjedjen. Azonban a velünk kötött szerződés hatálya és az Önt terhelő költségek nem vonatkoznak arra a forgalomra, amely kapcsolt vállalkozásokkal, kormánytulajdonban lévő vállalatokkal vagy magánszemélyekkel folytatott üzleti kapcsolatból származik.

Az árat vállalkozásának forgalma, profilja (beleértve az ágazatot és az ügyfelek számát) és az Ön által megjelölt opciók alapján határozzuk meg. Online formában a kívánt fedezeti szint megjelölésével percek alatt megkaphatja egyedi árajánlatunkat.

Az ajánlatkérési folyamat, vagy a szerződés elolvasása során minden kérdését felteheti a kifejezetten erre szolgáló Hotline ügyfélszolgálatunkon. A szerződés aláírása után személyes kereskedelmi kapcsolattartójától minden részletes információt megkap a kötvény beállításához.